خبرهای مرتبط

جمع

پارلمان بریتانیا طرح اخراج پناهجویان به رواندا را تصویب کرد

پارلمان انگلیس پس از ماه‌ها کشمکش، طرح جنجالی اخراج...

د افغان ښځو د پیاوړتیا په موخه د کډوالۍ د نړۍوال سازمان هڅې

د کډوالۍ نړيوال سازمان وايي، په څه کم څلورو...

صادرات 67 تُن زعفران افغانستان به ارزش 49 میلیون دالر در بازارهای جهانی

وزارت صنعت و تجارت از صادرات ۶۷ تُن زعفران...

مس عینک بدون آسیب به آثار باستانی استخراج می‌شود

ژائو شنگ، سفیر چین در دیدار با خیرالله خیرخواه،...

مطابق توافق‌نامه با طالبان، شمار نیروهای امریکایی ‘درحال کاهش است’

یک جنرال امریکایی که بر نیروهای این کشور در خاورمیانه نظارت دارد گفته است که شمار سربازان امریکایی در افغانستان طی توافقی که در ماه فبروری با طالبان امضا شد به ۸۶۰۰ کاهش یافته است.

براساس آن توافق امریکا باید نیروهایش را ظرف ۱۳۵ روز، یعنی تا اواسط ماه جون، از حدود ۱۲ هزار در زمان توافق به ۸۶۰۰ کاهش می داد که حالا عملی شده است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس فرمانده سنتکام اشاره کرد که توافق با طالبان خروج کامل نیروهای امریکایی تا ماه مه آینده را لازم می آورد، اما گفت که تحقق این هدف به اقدامات مشخص طالبان بستگی خواهد داشت.

به نقل از بی بی سی، براساس این گزارش آقای مکنزی که از طریق تماس ویدئویی در نشست “گروه استراتژی اسپن” صحبت می کرد گفت: “باید شرایطی برآورده شود که به ما اطمینان دهد هیچ حمله‌ای علیه کشورها ما در افغانستان شکل نمی گیرد. طالبان چنین نمی کند، بلکه القاعده و داعش چنین می کنند.”

القاعده زمانی که طالبان بر افغانستان حاکم بود در این کشور پایگاه داشت و از آن برای برنامه ریزی حملات ۱۱ سپتامبر با ربودن هواپیماهای مسافربری استفاده کرد.

براساس توافق ماه فبروری طالبان قول داد اجازه ندهد هیچ گروه افراط گرایی از خاک افغانستان برای حمله به ایالات متحده استفاده کند.

جنرال مکنزی گفت: “هنوز نمی توان در این مورد قضاوت کرد و ما طالبان را زیر نظر خواهیم داشت. آنها هنوز این موضوع را کاملا ثابت نکرده اند. فرصتی برای این کار هست، اما این فرصت به تدریج تنگ‌تر می شود.”

مساله زندانیان

همزمان خبرگزاری رویترز به نقل از پنج منبع آگاه – شامل مقام های افغان و دیپلمات های اروپایی و آسیایی – گزارش می دهد که قدرت های غربی از موضع دولت افغانستان در خودداری از آزاد کردن صدها زندانی طالبان که متهم به انجام برخی از خشونت بارترین حملات هستند حمایت می کنند.

مساله آزادی زندانیان یکی از بزرگترین موانع باقی مانده میان دو طرف است که اگر حل شود به احتمال زیاد شروع مذاکرات صلح میان طالبان و دولت افغانستان در قطر را به دنبال خواهد داشت.

یک دیپلمات اروپایی که نخواست نامش فاش شود به رویترز گفت: “نام برخی جنگجویان خطرناک طالبان در این فهرست هست که آزاد کردن آنها عملا عبور از خط قرمز است.”

با این حال ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان روز پنجشنبه گفت که این گروه همچنان بر آزادی کلیه پنج هزار زندانی خود پیش از شروع مذاکرات صلح اصرار دارد.

یک منبع آگاه در دولت افغانستان به رویترز گفت که کابل در هفته های اخیر حدود سه هزار زندانی را آزاد کرده و برای آزاد کردن باقی آنها به جز چند صد نفر آماده می شود. طالبان هم متقابلا صدها زندانی را آزاد کرده است.

یک منبع آگاه امنیتی در افغانستان به رویترز گفت که امریکا هم محذوراتی درباره آزادی برخی از افراد گروهی دارد که ناتو و دولت افغانستان به آزادی آنها اعتراض دارند.

براساس این گزارش این زندانیان شامل کسانی می شود که در حملات بزرگ از جمله با یک کامیون بمبگذاری شده در نزدیکی سفارت آلمان در سال ۲۰۱۷ در کابل که بیش از ۱۵۰ کشته به جا گذاشت دست داشتند.

با این حال ذبیح الله مجاهد به این خبرگزاری گفت که “چنین افرادی در میان زندانیان طالبان نیستند و دولت کابل این مساله را بهانه ای برای مانع تراشی در فرآیند صلح قرار داده است.”

اشتراک گذاری

Dunia
Duniahttp://dunia.af/
روزنامه دنیا، انعکاس‌دهندۀ حقایق