خبرهای مرتبط

جمع

فعال شدن سیستم دفاع موشکی ایران پس از انفجار در اصفهان

خبرگزاری فارس ایران گزارش داده که بامداد امروز (جمعه،...

«اسلام‌آباد دو پایگاه به آمریکا داده است»

یک عضو ارشد حزب «تحریک انصاف» پاکستان مدعی شد...

معین وزارت داخلۀ حکومت سرپرست: نظام اسلامی افغانستان به افراد متخصص نیاز دارد

محمد نبی عمری، معاون وزارت داخلۀ حکومت سرپرست در...

حامد کرزی حملۀ موشکی ایران بر اسرائیل را دفاع مشروع خواند

حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان به تازه‌گی دربارۀ...

نگرانی از خطر کشیده شدن جنگ به مناطق باستانی و تاریخی ولایت غزنی

اداره اطلاعات و فرهنگ غزنی ابراز نگرانی کرده که در برخی اماکن تاریخی و باستانی این ولایت، توسط نیروهای نظامی پاسگاهای امنیتی ایجاد شده است. مقام‌ها گفته که با این کار خطر کشیده شدن جنگ به مناطق باستانی و تاریخی این ولایت وجود دارد.

شهر غزنی مرکز فرمانروایی سلطان محمود، غزنوی بود. صدها آثار باستانی از گذشته در این شهر باقی مانده ولی توجه چندانی برای نگهداری و مرمت آنان نشده است.

بالاحصار یا قلعه غزنی، مرکز حکومت رانی غزنویان اکنون در آستانه فروپاشی است. چند سال قبل بزرگترین برج آن فرو ریخت. تابستان سال ۱۳۹۷ طالبان توانستند به داخل شهر رخنه کنند و یکی از محل‌های جنگ نیز بالا حصار غزنی بود.

بالاحصار، مقبره ترک حضرت، مقبره شاه میر، هتل امانی و تالار بزرگ مرکز ثقافت اسلامی، مهم ترین آثار باستانی غزنی به حساب می آیند. به گفته مقام‌ها اکنون نیروهای امینتی در داخل و یا در فاصله کم از این بناها پاسگاه ایجاد کرده‌اند.

محبوب الله رحمانی، مسئول فرهنگ و گردشگری اداره اطلاعات و فرهنگ این ولایت محمد پاکنیا، خبرنگار بی بی سی در غزنی گفت که دستکم پنج آثار ارزشمند و تاریخی غزنی به دلیل وجود مراکز امنیتی در نزدیکی آنها تاکنون آسیب جدی دیده‌اند.

او با اشاره به جنگ سال ۱۳۹۷، گفت که یکی از مراکز جنگ منطقه بالاحصار غزنی بود که قلعه تاریخی غزنی در آن موقعیت دارد. به گفته او بخش دیگر از جنگ در قسمت ترک حضرت بود که یکی از مراکز تاریخی غزنی است.

۲۹ ثور/اردیبهشت امسال طالبان با یک خودرو بمب گذاری شده یک پایگاه نیروهای امنیت ملی افغانستان را هدف قرار دادند، در این حمله به مرکز ثقافت اسلامی که در نزدیکی این مرکز بود خسارت جدی وارد شد.

این مرکز به مناسبت معرفی ولایت غزنی به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال ۲۰۱۳ با هزینه بیش از ۱۰ میلیون دلار ساخته شده بود.

آقای رحمانی می‌گوید که انفجار در منطه شاه میر در شهر غزنی نیز باعث صدمه به چندین آثار تاریخی شده است.

وحیدالله جمعه زاده، سخنگوی والی غزنی می‌گوید که با توجه به وضعیت جنگی افغانستان؛ تامین امنیت و حفظ جان مردم برای نیروهای امنیتی اولویت دارد.

او می‌گوید پاسگاه‌های امنیتی که در مناطق باستانی و تاریخی ایجاد شده ضمن تامین امنیت باشندگان محل، تامین امنیت آثار تاریخی را نیز به عهده دارند.

در ولایت غزنی وجود صدها اثر تاریخی گزارش شده ولی تاکنون ۴۰ آثار تاریخی به گونه رسمی ثبت وزارت اطلاعات و فرهنگ است. مسئولان این اداره می‌گویند که برای ثبت برخی دیگر از آثارتاریخی پس از انجام مطالعات فنی اقدام خواهد شد.

وزیران فرهنگ کشورهای اسلامی در اجلاسی در سال ۲۰۰۷ تصویب کردند که شهر غزنی در سال ۲۰۱۳ میلادی پایتخت فرهنگی جهان اسلام باشد. این نام نیز نتوانست به بازسازی آثار تاریخی این شهر کمک کند.

در روزهای گذشته گزارشهایی نشر شد که طالبان برای تصرف شهر غزنی در اطراف آن تجمع کرده است. نشر این خبرها باعث شد که ژنرال محمد فرید احمدی، فرمانده عمومی کماندوهای ارتش افغانستان به شهر غزنی سفر کند. دفتر والی اعلام کرده که خبر برنامه ریزی شورشیان برای حمله غزنی، نادرست است.

اشتراک گذاری

Dunia
Duniahttp://dunia.af/
روزنامه دنیا، انعکاس‌دهندۀ حقایق