خبرهای مرتبط

جمع

کنایۀ نبیل به ایران: کبوتر با کبوتر، باز با باز

رحمت‌الله نبیل، رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان در واکنشی...

وضع محدودیت شب‌گردی بر‌ باشندگان ولایت پکتیکا از سوی نظامیان پاکستانی

به نقل از منابع محلی از ولایت پکتیکا، نظامیان...

طالبان بايد د دیپلوماتيکو اړيکو له پاره اصلاحات راولي

چين ويلي دي چې په افغانستان کې د طالبانو...

وقوع انفجار در پیشاور هفت زخمی برجای گذاشت

مقام‌های صحی و امدادی پاکستان می‌گویند که در پی...

طالبان: نشست‌های مخالفان در کشورهای منطقه غیرقانونی است

معاون وزیر خارجۀ طالبان در واکنش به برگزاری نشست‌های...

آیا واقعاً آتش‌بس مرگ طالبان است؟

آتش‌بس و رسیدن به صلح از خواست‌های فوری مردم افغانستان و جهان است. هم مردم افغانستان و هم جهان بارها و بارها از طالبان خواسته است که برای تلطیف فضای مذاکراتی و توفیق در این مذارکرات آتش‌بس کنند اما طالبان بدون آن که این خواست‌های داخلی و جهانی را در نظر بگیرند همچنان بر جنگ پافشاری می‌کنند.

این گروه تا هنوز کوچک‌ترین توجهی به خواست‌های مردم و جهان نداشته است و همچنان به گفته کارشناسان از جنگ به عنوان حربه فشار در مذاکرات استفاده می‌کند. این در حالی است که بارها و بارها سران کشورهای مقتدر جهان به طالبان پیشنهاد داده است که وقتی مذاکره می‌کنید، جنگ نکنید؛ زیرا همزمان با مذاکره تدوام جنگ منطقی به نظر نمی‌رسد و اگر قرار بود که جنگ در افغانستان به سود مردم می‌بود تا هنوز باید مفاد آن به دست می‌آمد.

طالبان با ادامه‌دادن جنگ و کم‌رنگ نگهداشتن حوزه سیاسی انتقاداتی را متوجه خویش ساخته است. بسیاری از کارشناسان نظامی و سیاسی به این فکر است که طالبان در حوزه سیاست چیزی برای گفتن ندارد و یگانه ابزار بقای آن‌ها جنگ است و اگر این ماشین جنگی از آن‌ها گرفته شود، بدون شک آن‌ها دوام چندانی نخواهد یافت. این نگرش‌ها طالبان را بیش از آنکه گروهی سیاسی بدانند یک گروهی جنگی مافیایی می‌دانند؛ از همین‌رو دوام این گروه را در گروه جنگ‌های آن‌ها می‌دانند.

جدیداً امرالله صالح، معاون اول رئیس جمهور غنی نیز «آتش‌بس را مرگ سیاسی طالبان» خواند و گفت که طالبان هیچ سودی از افزایش خشونت‌ها نخواهد برد و آتش‌بس را مرگ سیاسی خویش می‌داند.

وی گفته است که طالبان با برداشت نادرست از روند صلح حملاتش را افزایش داده که با مقاومت مردمی روبه‌رو شده است.

صالح گفته است که تشدید خشونت‎‌های این گروه سودی برای آن‌ها نخواهد داشت، زیرا «خشونت به عنوان ابزار سیاسی منفور و مردود است».

صالح همچنین تصریح کرده است که دلیل اینکه طالبان آتش‌بس را نمی‌پذیرند این است که آن‌ها آتش‌بس را «مرگ سیاسی» خود می‌دانند.

معاون اول رئیس جمهور افغانستان ادامه داد: «شکست طالبان حتمی است، زیرا نه امکان تحمیل روش طالبانی با زور بر مردم و جامعه کثرت‌گرای افغانستان ممکن است و نه طالبان برنامه سیاسی دارد که مردم را به آن دل‌بسته کنند.»

صالح در حالی این اظهارات را مطرح می‌کند که دیدارهای گروه‌های تماس دولت افغانستان و طالبان از 12 روز گذشته تاکنون متوقف شده و نشست‌ها برای حل اختلافات درباره تعیین دستورکار مذاکرات نیز بی‌نتیجه باقی مانده است.

مراسم افتتاحیه مذاکرات بین‌الافغانی 22 سنبله برگزار شد، اما اکنون با وجود گذشت حدود یک‌ماه، تیم‌های دولت افغانستان و طالبان هنوز بر سر دستورکار مذاکرات توافق نکرده‌اند و زمان آغاز رسمی مذاکرات نیز مشخص نیست.

دولت افغانستان خواستار اعلام آتش‌بس است اما طالبان تأکید دارد که بحران 40 ساله را نمی‌شود در کوتاه مدت حل کرد، باید تحمل وجود داشته باشد تا بحث‌ها ادامه یابد.

اشتراک گذاری

Dunia
Duniahttp://dunia.af/
روزنامه دنیا، انعکاس‌دهندۀ حقایق