خبرهای مرتبط

جمع

ثبت بالاترین آمار مرگ و میر مادران و کودکان در افغانستان

دفتر هماهنگ کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرد...

تقابل النصر عربستان و پرسپولیس ایران با حضور رونالدو

در ادامۀ بازی‌های فوتبال قهرمانی باشگاه‌های آسیا تیم النصر...

کابل-جلال‌اباد لار؛ کوچنیو موټرو ته فرعي سړک جوړ شوی، خو خوندي نه دی

د طالبانو حکومت د ټولګټو چارو وزارت وايي، د...

قصر سفید: برنامه‌ای برای به رسمیت شناختن حکومت طالبان نداریم

قصر سفید می‌گوید که حکومت سرپرست در افغانستان بر...

پی‌آمده‌های سفر خان به کابل چه خواهد بود؟

عمران خان، نخست وزیر پاکستان چاشت روز پنج‌شنبه با هیئت همراهش وارد کابل شد. هرچند موضوع اصلی این سفر چگونگی حمایت پاکستان از روند صلح افغانستان گفته می‌شود اما این سفر خان به کابل حاشیۀ فربه‌تر از متن نیز داشت. گفته می‌شود که خان پس از ورود به ارگ ریاست جمهوری افغانستان و موقع دیدارش با رئیس جمهور غنی سگریت به دست داشته. عکس‌ها نشان می‌دهد که سگرت دست داشته خان در زمان مصافحه با غنی روشن بوده و به نظر می‌رسد که خان آن را تازه روشن کرده بوده.

این عملکرد خان که خلاف عرف بین‌الملل است؛ نشان می‌دهد که خان آگاهانه و برای تحقیر کردن رئیس جمهور غنی این کار را کرده است. سگرت در دست‌داشته خان برای افغانستان پیام آتش و دود را می‌رساند. خان برای افغانستان می‌خواهد بگوید که جنگ و صلح افغانستان به دست پاکستان است و تا زمانی‌که پاکستان بخواهد این سگرت را روشن نگه‌ دارد؛ آتش و دود در افغانستان خواهد بود.

همان طور که در سر مقاله روز پنج‌شنبه گفته شد که افغانستان سنگر جنگ پاکستان و هند است و پاکستان و هند رقابت‌های‌شان را بر سر کشمیر در افغانستان به پیش می‌برد. گفته شد که تنها چیزی که میان سیاست‌های هند و پاکستان تفاوت ایجاد می‌کند این است که هند از استقرار یک دولت قدرت‌مند در افغانستان سود می‌برد اما پاکستان از یک دولت ضعیف و افغانستان ناامن.

سفر عمران خان برخلاف متن اصلی‌اش (چگونگی رسیدن افغانستان به صلح) حاشیه فربه‌تر از آن را داشت. حاشیه این دیدار نشان می‌داد که پاکستان برای اینکه فشارهای جهانی را کاهش دهد، سفرهای تشریفاتی در افغانستان می‌کند. سگرت عمران خان نشان داد که پاکستان افغانستان را حتی در حد یک کشور هم نمی‌داند تا لااقل عرف بین‌الملل را رعایت کند.

انتظار این بود که سفر نخست وزیر پاکستان به کابل با دستاوردهایی برای هر دو کشور همراه باشد اما نحوه رفتار سران دو کشور نشان دهنده ادامه تیرگی روابط کابل-اسلام‌ آباد را نشان می‌دهد.

نخست وزیر پاکستان، کشوری که به گفته برخی کارشناسان مسیر صلح افغانستان از آن می‌گذرد؛ همزمان با بن‌بست مذاکرات طالبان و دولت افغانستان در قطر و نیز اعلام کاهش نیروهای آمریکایی به 2500 نفر در پی یک دعوت رسمی به کابل آمد.

اشرف غنی با سردی تمام در این کنفرانس مشترک خبری تاکید کرد که برقراری آتش‌بس جامع و صلح خواست همه مردم افغانستان است اما عمران خان در واکنش به این اظهارات گفت: می‌خواهم اطمینان دهم که پاکستان آنچه در توان دارد در راستای “کاهش خشونت‌ها” انجام خواهد داد.

نخست وزیر پاکستان در این کنفرانس که کمتر از 10 دقیقه به درازا کشید، افزود: تمام هدف سفر ما این است که اعتمادسازی کنیم، روابط را تحکیم ببخشیم و به شما اطمینان دهیم که بیشتر از توقع شما درباره آنچه که به ما نیاز دارید، با شما همکاری خواهیم کرد.

«صدیق صدیقی» سخنگوی ارگ ریاست جمهوری افغانستان گفته بود که اشرف غنی و عمران خان در یک نشست خبری «جزئیات دیدارهای‌شان را با مردم شریک خواهند ساخت» اما سران دو کشور پس از آن نشست خبری کوتاه بدون پاسخ به پرسش خبرنگاران، برای ادامه گفت‌وگوها محل را ترک کردند.

اشتراک گذاری

Dunia
Duniahttp://dunia.af/
روزنامه دنیا، انعکاس‌دهندۀ حقایق