تلویزیون 1 در صفحه فیسبوکش نوشته است که راس ویلسن، شارژدافیر سفارت امریکا در کابل میگوید، طالبان انتظار دارند که بر اساس توافقنامه این گروه با امریکا، در رهایی هفت هزار زندانی دیگرشان تا نیمه ماه جاری میلادی، پیشرفت حاصل شود.
مطابق توافقنامه امریکا – طالبان قرار بود پس از آزادی 5 هزار زندانی طالبان از بند حکومت و 1000 زندانی حکومت از بند طالبان، مذاکرات مستقیم آغاز شود و پس از آن که مذاکرات آغاز شد باقیمانده زندانیان نیز آزاد شود. به صورت مشخصتر در بند ج بخش اول آمده است: ایالات متحده متعهد است که با تمام طرفهای ذیربط فورا کار در مورد آزادسازی هرچه زودتر اسیران جنگی و سیاسی را بهعنوان یک اقدام اعتمادسازی شروع کند. تا ۵ هزار زندانی امارت اسلامی طالبان -که توسط ایالات متحده بهعنوان یک دولت به رسمیت شناخته نمیشود و بهعنوان طالبان شناخته میشود- و تا ۱ هزار زندانی طرف دیگر تا ۱۰ مارچ ۲۰۲۰، روز اول مذاکرات بینالافغانی که مطابق است به ۱۵ رجب ۱۴۴۱ هجری قمری و ۲۰ حوت ۱۳۹۸ هجری خورشیدی آزاد خواهند شد. طرفهای ذیربط هدف دارند که تمام زندانیان باقیمانده را طی سه ماه بعدی آزاد کنند. ایالات متحده به تکمیل این هدف متعهد است. امارت اسلامی افغانستان -که توسط ایالات متحده بهعنوان یک دولت به رسمیت شناخته نمیشود و بهعنوان طالبان شناخته میشود- متعهد است که زندانیان آزادشدهاش به مسئولیتهای ذکرشده در این موافقتنامه متعهد باشند تا تهدیدی از جانب آنها متوجه امنیت ایالاتمتحده و متحدانش نباشد.
اکنون که هیئتهای مذاکراتی در دوحه بر سر کارشیوه مذاکرات اصلی به تفاهم رسیدهاند و قرار است مذاکرات اصلی آغاز شود، طالبان در تلاش است که باقیمانده زندانیانشان نیز از بند حکومت رها شود.
این در حالی است که هم رئیس شورای عالی مصالحه و هم سخنگویان حکومت بارها گفتهاند که تعدادی از زندانیان رهاشده طالبان دوباره به میدانهای جنگ برگشتهاند.