خبرهای مرتبط

جمع

کنایۀ نبیل به ایران: کبوتر با کبوتر، باز با باز

رحمت‌الله نبیل، رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان در واکنشی...

وضع محدودیت شب‌گردی بر‌ باشندگان ولایت پکتیکا از سوی نظامیان پاکستانی

به نقل از منابع محلی از ولایت پکتیکا، نظامیان...

طالبان بايد د دیپلوماتيکو اړيکو له پاره اصلاحات راولي

چين ويلي دي چې په افغانستان کې د طالبانو...

وقوع انفجار در پیشاور هفت زخمی برجای گذاشت

مقام‌های صحی و امدادی پاکستان می‌گویند که در پی...

طالبان: نشست‌های مخالفان در کشورهای منطقه غیرقانونی است

معاون وزیر خارجۀ طالبان در واکنش به برگزاری نشست‌های...

بیش از ۴۰ هزار تن از سال ۲۰۱۵ تاکنون در کشور کشته شده‌اند

محمداشرف غنی، رئیس‌جمهور در تازه‌ترین گفت‌وگوی خود با تلویزیون «سی‌ان‌ان» گفته است که بیش از ۴۰ هزار نظامی و غیرنظامی از سال ۲۰۱۵ تاکنون، در افغانستان کشته شده‌اند.

به گفتۀ رئیس‌جمهور، در همین مدت ۹۸ نظامی امریکایی در کشور جان‌های‌شان را از دست داده‌اند.

به نقل از سلام وطن‌دار، آقای غنی در حالی از کشته‌شدن بیش از ۴۰ هزار تن از سال ۲۰۱۵ تاکنون در افغانستان خبر می‌دهد که او دو سال پیش در حاشیۀ نشست مجمع جهانی اقتصاد در شهر داووس سویس در گفت‌وگویی با خبرنگار «سی‌ان‌ان» گفته بود، از آغاز حکومت وحدت ملی تا تاریخ ۲۴ جنوری ۲۰۱۹ میلادی، تنها ۴۵ هزار نیروی امنیتی افغانستان در جریان جنگ و درگیری‌ها کشته شده‌اند.

رئیس‌جمهور گفته بود که از آغاز حکومت وحدت ملی تا تاریخ ۲۴ جنوری سال ۲۰۱۹، کم‌تر از ۷۲ سرباز خارجی کشته شده‌اند.

آقای غنی در گفت‌وگوی تازه با این رسانۀ امریکایی گفته است که شهروندان و نیروهای امنیتی افغانستان در خط مقدم نبرد و محافظت از جان نیروهای خارجی قرار دارند.

او گفته است: «شما می‌دانید از زمانی که من رئیس‌جمهور شده‌ام، شمار تلفات نیروهای امریکایی ۹۸ تن است؛ اما در این مدت ۴۰ هزار نظامی و غیرنظامی جانهایشان را از دست داده‌اند. ما در خط نخست نبرد قرار داریم، برای این‌که بتوانیم برای شما تأمین امنیت کنیم.»

اما به باور آگاهان نظامی شمار تلفات از آغاز دورۀ ریاست‌جمهوری محمداشرف غنی تاکنون، بیش‌تر از آماری‌ است که از سوی رئیس‌جمهور گفته شده است.

عتیق‌الله امرخیل، آگاه نظامی می‌گوید، تلفات مردم از چیزی که در گزارش‌ها پخش می شود بیش‌تر است؛ زیرا والی‌ها و فرماندهان تلاش می‌کنند با کم جلوه‌دادن تلفات در نبردها، کرسی خود را حفظ کنند.

به گفتۀ آقای امرخیل، کشته‌شدن شمار اندکی از سربازان خارجی در پنج‌ سال اخیر نشان می‌دهد که جنگ در دست نیروهای امنیتی افغانستان است و سربازان خارجی کم‌تر در نبردها حضور دارند. آقای امرخیل به این باور است که جنگ چریکی سبب شده تا آمار تلفات نظامیان و غیرنظامیان همه‌روزه افزایش یابد.

آمار تلفات نظامیان و غیرنظامیان افغانستان و سربازان خارجی در حالی از سوی رئیس‌جمهور گفته می‌شود که یک هفته پیش، مایک پمپئو، وزیر خارجۀ امریکا گفته بود که در حدود یک‌سال گذشته، هیچ نظامی امریکایی در افغانستان کشته نشده است.

اشتراک گذاری

Dunia
Duniahttp://dunia.af/
روزنامه دنیا، انعکاس‌دهندۀ حقایق