خبرهای مرتبط

جمع

آمریکا خواستار فشار شورای امنیت بر حکومت سرپرست در افغانستان شد

نمایندۀ آمریکا در سازمان ملل از شورای امنیت خواست...

بازگشت میزان هزینۀ خدمات قنسولی سفارت افغانستان در تهران در پی واکنش‌ها

دو روز پس از افزایش بی‌سابقه خدمات قنسولی سفارت...

افغانستان په اسیايي سیالیو لومړی مډال وګاټه

د چين په هانګ ژو اسیایي سیالیو کې د...

خواست دولت آلمان از شهروندانش برای خروج از افغانستان

وزارت امور خارجۀ آلمان با انتشار بیانیه‌ای ضمن ابراز...

«سازمان ملل با تمام توان تلاش می‌کند که برای رسیدن افغانان به یک توافق سیاسی کمک کند»

در حالی که سازمان ملل گفت‌وگوهای صلح در افغانستان را فرصتی برای پایان‌دادن به دهه‌ها جنگ در این کشور می‌داند، اما همچنین نگران وضعیت کنونی این کشور است.

رزمری دی‌کارلو، معاون امور سیاسی و صلح این سازمان می‌گوید که میزان بالای خشونت در افغانستان بازتابی از بحران جاری این کشور است.

بانو دی‌کارلو روز پیش در نشستی که از سوی این سازمان زیر نام تاثیرات کووید-۱۹ بر صلح و امنیت برگزار شده بود، از تعهد سازمان ملل برای رسیدن به یک توافق سیاسی در افغانستان نیز خبر داد.

به نقل از آزادی، وی گفت: “افغانستان از لحاظ تاریخی در یک دوره‌ مهم و با اهمیت قرار دارد. گفت‌وگوهای صلح میان تمام طرف‌ها فرصتی را فراهم کرده است که می‌تواند به چند دهه بحران و بی‌ثباتی پایان دهد. سطح کنونی خشونت‌ها نشان‌دهنده‌ی وضعیت بحرانی این کشور است. سازمان ملل با تمام توان تلاش می‌کند که برای رسیدن افغانان به یک توافق سیاسی کمک کند.”

سازمان ملل در کنار نگرانی از وضعیت پیچیدۀ کنونی گفته است که در سال گذشته میلادی ۳۸۰ هزار تن در نتیجۀ جنگ‌ها در افغانستان خانه‌های‌شان را ترک کرده‌اند.

از یک‌سو سازمان ملل وضعیت جاری افغانستان را بحرانی می‌خواند و از سوی دیگر اتحادیۀ اروپا خواستار آغاز گفت‌وگوهای صلح واقعی شده است.

این موضوع را رولاند کوبیا، نمایندۀ ویژۀ اتحادیۀ اروپا برای افغانستان در صفحۀ توییتر خود نوشته و افزوده است: “در دوحه گفت‌وگوهای واقعی برای صلح باید از سر گرفته شود و برای ایجاد اعتماد و پیشرفت‌ها به گونۀ تدریجی ادامه یابد؛ به جای این که یکی در برابر دیگری حالت دفاعی بگیرد و خواستار امتیازات بیشتر از دیگر شود. این وضعیت تنها جنگ و قربانیان را بیشتر می‌سازد.”

اتحادیۀ اروپا در حالی خواستار آغاز گفت‌وگوهای واقعی صلح شده که از ۹ روز به این‌سو هیئت‌های مذاکره‌کننده دولت افغانستان و گروه طالبان هیچ نشستی را با هم برگزار نکردند.

اما به تازگی طالبان می‌گوید که یک هیئت این گروه به رهبر ملا عبدالغنی برادر به ایران سفر کرده است.

مقام‌های طالبان پیش از این نیز سفرهای به ایران داشته‌اند و چندی قبل جواد ظریف، وزیر خارجۀ این کشور در گفت‌وگویی با یکی از رسانه‌های خصوصی افغانستان با تأیید سفر مقام‌های طالبان به ایران هدف از این سفرها را کمک به روند صلح افغانستان خوانده بود.

از سوی دیگر وزارت دولت در امور صلح افغانستان می‌گوید که برای موفقیت روند صلح به ارادۀ قوی هر دو طرف نیاز است.

ناجیه انوری، سخنگوی این وزارت گفت: “در نتیجۀ تلاش‌های جمهوری اسلامی افغانستان برای صلح این فرصت تاریخی فراهم شده که خود افغانان دست به کار شوند، با یکدیگر بنشینند و این جنگ طولانی را پایان دهند. برای تأمین صلح ارادۀ قوی هر دو طرف می‌تواند که این روند را به موفقیت برساند.”

وزارت دولت در امور صلح در حالی خواهان تعهد هر دو طرف برای موفقیت گفت‌وگوهای صلح شده که روز گذشته هیئت مذاکراتی دولت افغانستان در حساب توییتری خود نوشته است: “مسئولیت کشتار افغان‌ها به دوش کسانی است که برای به تأخیر انداختن مذاکرات و ادامۀ جنگ ناروا دنبال بهانه‌جویی هستند.”

اما گروه طالبان تا به حال در بارۀ این اظهارات واکنشی نشان نداده است.

اشتراک گذاری

Dunia
Duniahttp://dunia.af/
روزنامه دنیا، انعکاس‌دهندۀ حقایق