خبرهای مرتبط

جمع

«اسلام‌آباد دو پایگاه به آمریکا داده است»

یک عضو ارشد حزب «تحریک انصاف» پاکستان مدعی شد...

معین وزارت داخلۀ حکومت سرپرست: نظام اسلامی افغانستان به افراد متخصص نیاز دارد

محمد نبی عمری، معاون وزارت داخلۀ حکومت سرپرست در...

حامد کرزی حملۀ موشکی ایران بر اسرائیل را دفاع مشروع خواند

حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان به تازه‌گی دربارۀ...

گلبدین حکمتیار: پاسخ به اسرائیل حق مسلم ایران بود

گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی طی پیامی تصریح کرد:...

تلاش‌های‌ امریکا برای جابه‌جایی نیروهایش در منطقه

فرمانده فرماندهی مرکزی ارتش ایالات امریکا و دیپلمات‌های این کشور، یکجا با مقام‌های کشورهای منطقه بر ایجاد طرحی کار می‌کنند که بر بنیاد آن، امریکا پس از خروج نیروهایش از افغانستان، بتواند این نیروها و بخش هوایی‌اش را در نزدیکی‌های افغانستان برای انجام عملیات‌های ضد هراس‌افگنی، نگه‌دارد.

به گزارش مجلۀ نظامی “ایرفورس مگزین،” جنرال کنت مکنزی، فرمانده فرماندهی مرکزی ارتش ایالات امریکا روز سه‌شنبه (۳۱ حمل) به کمیتۀ خدمات نظامی مجلس سنای آن کشور گفت که فرماندهی مرکزی ارتش این کشور در حال برنامه‌ریزی مفصل برنامه‌های عملیاتی آیندۀ امریکا در افغانستان و جا‌به‌جایی نیروهای امریکایی در منطقه پس از خروج از افغانستان می‌باشد.

طلوع نیوز به نقل از این گزارش نوشته است که برنامۀ آینده عملیات‌های ضد هراس‌افگنی نیازمند روش نظارت از اهداف در افغانستان خواهد بود که شامل استخبارات هوایی و عملیات‌های کشفی از خارج از افغانستان می‌باشد.

او افزود که امریکا پس از شناسایی اهداف، نیازمند از بین‌بردن آنها از طریق چندین گزینه خواهد بود که شامل شلیک‌هایی از راه دور و نیز راه‌اندازی عملیات‌هایی که خطرناک اما ممکن هستند، خواهند بود.

مک کنزی می‌افزاید: “شما (کمیتۀ نظامی امریکا) می‌توانید این عملیات‌ها را با هواپیماهای سرنشین‌دار انجام دهید. تمامی این سه گزینه چالش‌هایی را به همراه دارند. اما، فرصت‌هایی نیز در این سه گزینه دیده می‌شوند.”

در همین حال، روزنامۀ نیویارک تایمز به نقل از دیپلمات‌ها و مقام‌های نظامی امریکایی گزارش کرده‌است که ممکن نیروهای امریکایی پس از خروج از افغانستان، در پایگاه‌هایی در تاجیکستان، کازاخستان و ازبکستان جا به جا شوند.

جنرال مک‌کنزی تأکید کرد که بدون حضور امریکا در افغانستان، انجام عملیات‌های ضد هراس‌افگنی “بسیار دشوار خواهد بود، اما ناممکن نیست.”

او در ادامه گفت که در حال حاضر گفت‌وگوها دربارۀ چه‌گونه‌گی توافق‌نامه بر سر نیروها و نیز چه‌گونه‌گی گُسترده‌گی سفارت امریکا در کابل پس از خروج نیروها، جریان دارند.

این فرمانده ارشد نظامی امریکا نیز گفت که نگه داشتن سفارت کابل برای این کشور، “کمک کننده” خواهد بود. زیرا حضور این سفارت می‌تواند توانایی “مشاهدۀ افغانستان” را برای ایالات متحده، فراهم کند.

او در پاسخ به پرسشی تأکید کرد که مهلت خروج ۱۱ سپتامبر، چیزی بیشتر از خروج نیروهای امریکایی و ناتو برای افغانستان خواهد بود.

این گفته‌های او در حالی ابراز می‌شوند که هفتۀ گذشته جوبایدن، رییس‌جمهور این کشور اعلام کرد که نیروهای امریکایی تا یازدهم ماه سپتامبر سال روان میلادی، از افغانستان بیرون خواهند شد.

اشتراک گذاری

Dunia
Duniahttp://dunia.af/
روزنامه دنیا، انعکاس‌دهندۀ حقایق