خبرهای مرتبط

جمع

پارلمان بریتانیا طرح اخراج پناهجویان به رواندا را تصویب کرد

پارلمان انگلیس پس از ماه‌ها کشمکش، طرح جنجالی اخراج...

د افغان ښځو د پیاوړتیا په موخه د کډوالۍ د نړۍوال سازمان هڅې

د کډوالۍ نړيوال سازمان وايي، په څه کم څلورو...

صادرات 67 تُن زعفران افغانستان به ارزش 49 میلیون دالر در بازارهای جهانی

وزارت صنعت و تجارت از صادرات ۶۷ تُن زعفران...

مس عینک بدون آسیب به آثار باستانی استخراج می‌شود

ژائو شنگ، سفیر چین در دیدار با خیرالله خیرخواه،...

نگرانی یونیسف برای عدم بازگشایی مکاتب دخترانه در کشور

صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای اطفال (یونیسف) با استقبال از بازشدن مکاتب به روی دانش‌ آموزان پسر در افغانستان گفته است که نگران عدم بازگشایی مکاتب دخترانه در این کشور است.

وزارت معارف طالبان هفته گذشته گفت که مکاتب پسران را سر از روز شنبه ۱۸ سپتمبر (۲۷ سنبله) بازگشایی می‌کند، اما در مورد مکاتب دختران تاکنون چیزی نگفته است.

به گزارش صدای آمریکا، یونیسف ناوقت روز شنبه ۱۸سپتمبر (۲۷ سنبله) گفته است: “ما عمیقاً نگران استیم که ممکن تعداد زیادی از دختران به مکتب اجازه داده نشود.”

ملل متحد خواستار بازگشایی مکاتب دختران در افغانستان شده و افزوده که مهم است تا تمام دختران به شمول دختران مسن بدون تاخیر به آموزش شان در این کشور ادامه دهند.

صندوق وجهی سازمان ملل متحد حضور معلمان زن برای تدریس دانش‌آموزان را در مکاتب این کشور مهم عنوان کرده است.

بر اساس معلومات یونیسف در سال‌های اخیر ۴.۲ میلیون کودک افغان از ثبت نام در مکاتب محروم ماندند که ۶۰ درصد آنان دختران استند.

در اعلامیه صندوق وجهی سازمان ملل متحد آمده است که در دو دهه گذشته، پیشرفت‌های زیادی در بخش آموزش و پرورش در افغانستان انجام شده است. ملل متحد اضافه کرده که در حال حاضر مکاتب در این کشور سه برابر شده و شمار دانش‌آموزان از یک میلیون به ۹.۵ میلیون نفر افزایش یافته است.

یونیسف همچنین از نهادهای بین‌المللی، به ویژه شرکای توسعه‌ای خود خواسته است که باید به پشتیبانی‌شان از کودکان دانش‌آموز در افغانستان ادامه دهند.

مقام‌های طالبان پیش از این گفته‌اند که به زودی مکاتب به روی دانش‌‌آموزان دختر در این کشور باز خواهد شد.

آنان گفته اند که پالیسی‌های حکومت گذشتهٔ‌شان را تکرار نخواهند کرد؛ رژیمی که تعلیم و تحصیل دختران را منع کرده بود. این گروه تعهد کرده است که دختران می‌توانند به تحصیلات شان در صنوف جدا شده ادامه دهند.

این در حالی است که مولوی عبدالباقی حقانی روز یک‌شنبه ۱۲ سپتمبر (۲۱ سنبله) گفت که تا یک هفتۀ دیگر، پس از فراهم کردن زمینۀ برگزاری صنوف جداگانۀ دختران و پسران، دروس پوهنتون‌های دولتی آغاز خواهد شد.

هفتۀ گذشته اکثر پوهنتون‌های خصوصی افغانستان صنوف درسی‌شان را از سر گرفتند، اما میان صفوف محصلان دختر و پسر پرده کشیده بودند.

شماری به این باور اند که مقررات جدید طالبان یکبار دیگر زنان و دختران را از ادامۀ تحصیل محروم خواهد کرد، زیرا مراکز آموزشی و پوهنتون‌های افغانستان، منابع کافی، از صنوف درسی گرفته تا آموزگاران زن را در اختیار ندارد تا صنوف دختران و پسران را از هم جدا کند.

اشتراک گذاری

Dunia
Duniahttp://dunia.af/
روزنامه دنیا، انعکاس‌دهندۀ حقایق