خبرهای مرتبط

جمع

استانکزی: درهای علم نباید به روی کسی بسته شود

شیرمحمد عباس استانکزی، معاون سیاسی وزارت خارجۀ امارت اسلامی...

حامد کرزی خواستار آزادی فوری مطیع‌الله ویسا شد

حامدکرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان در واکنش به بازداشت...

وقوع انفجار در کابل 10 کشته و زخمی برجا گذاشت

وقوع انفجاری که امروز (دوشنبه، 7 حمل) در شهر...

بازگل بدخشی و شهرت موسیقی محلی بدخشان

موسیقی محلی کشور یکی از سبک‌های پرطرف‌داری است که توجه شنونده‌گان زیادی را به خود جلب کرده است. موسیقی محلی بدخشان نه تنها در داخل این ولایت، بلکه در بیرون از مرزهای بدخشان نیز پا گذاشته و مخاطبان بی‌شماری را مجذوب خود ساخته است.

«بازگل بدخشی» در معرفی موسیقی محلی بدخشان نقش کلیدی دارد و به گفته شماری از هنرمندان، آقای بدخشی مکتب موسیقی محلی را بنیاد گذاشته و امروز هنرمندان زیادی به تقلید از او آهنگ‌های محلی را می‌سرایند.

بازگل بدخشی هنگامی‌که در قطعه گارد حکومت شاهی ایفای وظیفه می‌کرد با سرودن آهنگ‌های محلی مورد توجه قرار گرفت و در آن زمان با هنرمندان سرشناس کشور از نزدیک آشنایی پیدا کرد. این آشنایی سرآغاز راه‌یابی او به رادیو افغانستان شد و با ثبت چندین آهنگی در این رادیو به اوج شهرت رسید.

این هنرمند محلی با آن ‌که سواد نداشت، اما مهارت‌های هنری او در زمینه‌های آهنگ‌سازی، سرایش و اجرای پارچه‌های تمثیلی از او یک چهره منحصر‌به‌فرد و استثنایی در میان سایر هنرمندان ساخت.

یکی از آهنگ‌های مشهور وی «ای شوخ سر زلف تو ره تاب کی داده»، است.

«عرب‌بچه» و «مغول‌دختر» از مشهورترین آهنگ‌های داستانی آقای بدخشی است. افزون بر این، آهنگ‌های عاشقانه‌ بازگل بدخشی مانند «ای شوخ سر زلف تو را تاب که داده» و «خوش آمدی یار وفادارم ای» هنوزهم بر گوش هنردوستان طنین‌انداز است و با آن ‌که شمار زیادی از هنرمندان معاصر این آهنگ‌ها را در سال‌های گذشته اجرا کرده‌اند، اما هنوزهم این آهنگ‌ها با نام بازگل بدخشی گره خورده و به نام او یاد می‌شوند.

این هنرمند محلی در ادامه عمر پربار و پرفراز و نشیبی که داشت سرانجام حدود 13 سال پیش به عمر ۱۰۷ سالگی درگذشت.

آرام‌گاه او در قریه «چنار گنجشکان» در شهرستان کشم بدخشان موقعیت دارد.

همرسانی کنید

Dunia
Duniahttp://dunia.af/
روزنامه دنیا، انعکاس‌دهندۀ حقایق