خبرهای مرتبط

جمع

تمدید ۲ ماهۀ کارت پی‌.او‌.آر پناه‌جویان افغان در پاکستان

پاکستان اعتبار کارت اثبات ثبت نام (پی‌.او‌.آر) پناه‌جویان افغان...

جنرال مکنزی: با حفظ نیروها در افغانستان، در امنیت بودیم

فرماندۀ پیشین ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا اعلام کرد...

خيبر پښتونخوا: ورښتونو کې د ماشومانو په ګډون ۸ تنه مړه شوي

پاکستاني چارواکي وايي په خیبر پښتونخوا ایالت کې د...

دانشجویان افغان از عدم تمدید روادید تحصیلی هند انتقاد کردند

همزمان با انتقاد دانشجویان هند از عدم تمدید روادید...

کارمندان استخبارات چین در بند امنیت ملی افغانستان

گزارش‌ها حاکی از آن است که امنیت ملی ده شهروند چین را به اتهام جاسوسی بازداشت کرده است. گفته می‌شود این‌ها کارمندان استخبارات چین استند که برای حملات تروریستی به افغانستان آمده بودند.

طلوع نیوز به به نقل از روزنامۀ هندوستان تایمز گزارش داده‌است که امنیت ملی افغانستان یک گروه ده نفری شهروندان چین را به اتهام جاسوسی و فعالیت‌های هراس‌افگنانه از شهر کابل بازداشت کرده‌است.

هندوستان تایمز به نقل از منابع دیپلوماتیک در کابل و دهلی‌نو نگاشته‌است که این افراد با سازمان استخبارات چین پیوند داشته‌اند و بیجینگ از کابل خواسته‌است که در این باره خاموش بماند.

طلوع نیوز به نقل از این روزنامه نوشته است که ریاست امنیت ملی افغانستان در بیستم ماه قوس سال جاری هجری خورشیدی، دو شهروند چین را به‌ نام‌های لی یانگ یانگ و شا هونگ از ساحات شیرپور و کارتۀ چهار کابل با مقداری از مواد منفجره، جنگ‌افزار و پودر بیهوش کنندۀ کیتامین بازداشت کرده‌است و پس از آن، هشت شهروند دیگر چین به اتهام جاسوسی و ادارۀ یک حلقۀ هراس‌افگنی بازداشت شده‌اند.

در این گزارش آمده‌است که این افراد اعضای سازمان استخبارات چین استند و با شبکۀ حقانی نیز پیوند داشته‌اند؛ اما پیوند احتمالی شان با پاکستان روشن نشده‌است.

حکومت و نهادهای امنیتی در این باره اطلاعی نمی‌دهند؛ اما برخی از آگاهان نظامی هشدار می‌دهند که بی پروایی در برابر این‌گونه فعالیت‌های استخباراتی، پیامدهای خطرناکی خواهد داشت.

عتیق‌الله امرخیل، نظامی پیشین در این باره به طلوع نیوز گفت: «امروز ادارۀ دولتی ما به‌حدی ضعیف شده‌است که جاسوسان و ترویستان در بین خانه‌های مردم جا گرفته‌اند. و از همین‌جا به دقت فعالیت‌های خودرا انجام می‌دهند. همه فعالیت‌های دولتی ما بی نتیجه است و دشمنان روز به روز قویتر می‌شود.»

در این گزارش آمده‌است که بیجینگ از کابل خواسته‌است در باره سخن نگوید؛ اما امرالله صالح، معاون نخست رییس‌جمهور که پس از گفت‌وگو با رییس‌جمهور غنی، در دیدار با سفیر چین در کابل گفته‌است که اگر چین از این کار پوزش نخواهد، پروندۀ این افراد به پیش خواهد رفت.

احمدی سعیدی، آگاه سیاسی اظهار داشت: «با درنظر داشت کنوانسیون‌ها و میثاق‌های قبول شدۀ بین‌المللی، اتباع چین جرم بزرگ را مرتکب شده‌اند. در قدم اول کشور چین مجبور است از حکومت افغانستان عذرخواهی کند و از سوی دیگر این اشخاصی که در امور افغانستان بی‌شرمانه مداخله کرده‌اند، مطابق قانون افغانستان مجازات شوند.»

مهدی راسخ، عضو مجلس نماینده‌گان نیز افزود: «حکومت افغانستان مکلف است که از جانب مقابل وضاحت بخواهد که این‌ها برای چه به افغانستان آمده بودند و چطور کارمندان رسمی استخباراتی یک کشور میاید و در افغانستان با تروریستان همدست می‌شود؟ و از طرف دیگر این ضعف استخباراتی مارا نشان می‌دهد.»

هندوستان تایمز گزارش می‌دهد که از دیدگاۀ امنیت ملی افغانستان، این کارمندان استخبارات چین می‌خواستند اعضای جنبش اسلامی ترکستان شرقی، متشکل از اویغورها را که به همکاری با طالبان متهم استند به دام باندازند.

چین به سرکوب و بازداشت بیش از دو میلیون تن از اویغورها و اقلیت‌های مسلمان دیگر در ولایت سنکیانگ این کشور متهم است؛ اما این اتهام را نمی‌پذیرد.

اشتراک گذاری

Dunia
Duniahttp://dunia.af/
روزنامه دنیا، انعکاس‌دهندۀ حقایق