خبرهای مرتبط

جمع

چین خواستار افزایش سرمایه‌گذاری در بخش معادن افغانستان شد

سفیر حکومت طالبان در پکن اظهار داشت چینی‌ها خواستار...

تمدید ۲ ماهۀ کارت پی‌.او‌.آر پناه‌جویان افغان در پاکستان

پاکستان اعتبار کارت اثبات ثبت نام (پی‌.او‌.آر) پناه‌جویان افغان...

جنرال مکنزی: با حفظ نیروها در افغانستان، در امنیت بودیم

فرماندۀ پیشین ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا اعلام کرد...

خيبر پښتونخوا: ورښتونو کې د ماشومانو په ګډون ۸ تنه مړه شوي

پاکستاني چارواکي وايي په خیبر پښتونخوا ایالت کې د...

هواداران حزب اسلامی در اعتراض به رهانشدن زندانیان این حزب تظاهرات کردند

جمعی از هواداران حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار، در اعتراض به رهانشدن زندانیان این حزب در کابل تظاهرات کردند. همچنین از دیگر دلایل ذکر شده‌ی آنان عملی نشدن توافق‌نامه‌ی صلح دولت افغانستان با حزب اسلامی می‌باشد.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان (آوا): معترضان بر عملی‌سازی توافق‌نامه‌ی صلح دولت با حزب اسلامی تأکید کرده، می‌گویند تا زمانی که به خواست‌های‌شان از سوی حکومت پاسخ مثبت داده نشود، به اعتراضات‌شان در کابل و شماری دیگر از بزرگ‌شهرهای کشور ادامه خواهند داد.

آنان همچنان شعار صلح، اصلاح نظام و تأمین عدالت اجتماعی را با خود حمل می‌کنند. توقف ترورهای هدف‌مند از دیگر شعارهای معترضان است. به گفته‌ی آنان، «یک حلقه‌ی سیکولار و بی‌دین در حکومت در ترورهای هدف‌مند علما و شخصیت‌های ملی دست دارد.»

گلبدین حکمتیار مدعی است که حکومت مفاد توافق‌نامه‌ی صلح با حزب اسلامی را عملی نکرده است. به گفته‌ی او، حدود سه‌هزار زندانی این حزب هنوز هم آزاد نشده‌اند. او پیش از این به حکومت ده روز فرصت داده بود مفاد توافق‌نامه‌ی صلح را عملی و زندانیان باقی‌مانده‌ی حزب اسلامی را رها کند. آقای حکمتیار همچنین روز گذشته در یک نشست خبری گفته بود که حکومت به تعهداتش در مورد رهایی زندانیان حزب اسلامی و فراهم‌سازی زمینه برای بازگشت و اسکان مهاجران با این حزب، عمل نکرده است.

توافق‌نامه صلح میان دولت افغانستان و حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار در ماه میزان سال ۱۳۹۵خورشیدی به امضا رسید. براساس این توافق‌نامه، دولت متعهد شده بود که تمامی زندانیان عضو این حزب را به جز افرادی که مرتکب جرایم جنایی شده باشند و ادعاهای فردی علیه آنها وجود داشته باشد، آزاد کند.

در تاریخ ۲۶ دلو کمیسیون مشترک اجرائیوی موافقت‌نامه بین دولت و حزب اسلامی اعلام کرده بود که براساس فهرست ۱۲۰۰ نفری که از سوی حزب اسلامی در اختیار این کمیسیون قرار گرفته، تاکنون ۱۱۶۴ تن از زندانیان از زندان‌های مختلف کشور رها شده‌اند. در اعلامیه‌ی این کمیسیون مشترک همچنین آمده بود که ۷۴ زندانی دیگر حزب اسلامی به اعدام محکوم و یا به داشتن ارتباط با داعش، مواد مخدر و قضایای اختطاف متهم‌اند و حکومت مکلف به رهایی آنان نیست.

اشتراک گذاری

Dunia
Duniahttp://dunia.af/
روزنامه دنیا، انعکاس‌دهندۀ حقایق