خبرهای مرتبط

جمع

افغانستان نفت روسیه را به جنوب آسیا منتقل می‌کند

نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت حکومت سرپرست اعلام...

چین خواهان گسترش روابط با حکومت سرپرست است

ژائو شینگ، سفیر چین در کابل در دیدار با...

گروه داعش مسئولیت حمله در مسجدی در هرات را بر عهده گرفت

گروه داعش در بیانیه‌ای مسئولیت حمله به مسجد امام...

کمک 92 تُنی سیو د چیلدرن برای معالجۀ کودکان افغان

سازمان نجات کودکان (Save the Children) اعلام کرده که...

نگرانی‌ها از قاچاق دالر و افزایش قیمت‌ها در کشور

شماری از صرافان سرای شهزاده با نگرانی از فرار سرمایه‌ها و قاچاق دالر به بیرون از کشور، می‌گویند که این کار سبب کاهش روز افزون بهای پول افغانی و افزایش بهای کالاها می‌شود.

این صرافان افزودند که در کنار افزایش ناامنی و بی باوری‌های سیاسی، قاچاق دالر از بازارها، همچنان از علت‌های اصلی کاهش ارزش افغانی در کشور می‌باشد.

به گزارش طلوع نیوز، امین جان خوستی، رییس پیشین اتحادیۀ صرافان سرای شهزاده در این باره می‌گوید: “اگر در این باره تصمیم گرفته نشود، سبب زیان بیشتر به پول افغانی خواهد شد.”

شماری از بازرگانان با درنظرداشت نوسان بهای دالر در بازارها، می‌گویند که باید جلو قاچاق دالر از کشور گرفته شود.

این در حالی‌ست که روز دوشنبه (۳ جوزا) به یکباره‌گی ارزش افغانی در برابر دالر و یورو تا دو افغانی افت داشت.

محمد محسن امیری، یکی از بازرگان ابراز کرد: “یک مقدار اسعار ما به شکل غیر قانون از افغانستان فرار می‌کند. دولت با تمام تلاش‌هایی که دارد، می‌خواهد که جلو این موضوع گرفته شود؛ ولی متاسفانه قراری که ما می‌شنویم باز هم اسعار افغانستان از این کشور فرار می‌کند.”

شفیق‌الله عطایی، سرپرست هیئت عامل اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری نیز می‌گوید: “هر قدر وضعیت سیاسی متشنج‌تر و وخیم‌تر شود به همان اندازه بالای ارزش پول افغانی تاثیر می‌کند و ارزش پول افغانی در مارکیت پایین می‌آید.”

نوسان بهای دالر در برابر پول افغانی، نگرانی‌ها را از افزایش بهای کالاها به ویژه مواد خوراکه دربازارها به وجود آورده‌است.

شماری از فروشنده‌گان در پایتخت می‌گویند که پیش از این، بهای روغن در بازارها به علت‌های نامعلومی همچنان افزایش یافته‌است.

اشرف، یکی از فروشنده‌گان مواد خوراکی در پایتخت می‌گوید: “طور مثال یک قُطی روغن که ۱۶۰۰ افغانی قیمت داشت حالا ۱۹۰۰ شده‌است. همین قسم در قیمت هر بوری برنج، بوره و دیگر مواد ۱ دالر افزایش آمده‌است.”

در حال حاضر، بازارهای کشور در حدود ۸۰ درصد متکی به واردات کالاها به ویژه مواد خوراکی وارداتی هستند.

شماری از شهروندان کشور با نگرانی از ناداری و بیکاری کنونی می‌گویند که افزایش بهای کالاها سبب افزایش نبود مصئونیت غذایی خواهند شد و اینکار احتمال قحطی را در کشور به ‌وجود می‌آورد.

طلوع نیوز نوشته است که خواستیم نظر بانک مرکزی را در این مورد داشته باشیم؛ اما این بانک حاضر به ارایه معلومات در این باره نشد.

اشتراک گذاری

Dunia
Duniahttp://dunia.af/
روزنامه دنیا، انعکاس‌دهندۀ حقایق