خبرهای مرتبط

جمع

پارلمان بریتانیا طرح اخراج پناهجویان به رواندا را تصویب کرد

پارلمان انگلیس پس از ماه‌ها کشمکش، طرح جنجالی اخراج...

د افغان ښځو د پیاوړتیا په موخه د کډوالۍ د نړۍوال سازمان هڅې

د کډوالۍ نړيوال سازمان وايي، په څه کم څلورو...

صادرات 67 تُن زعفران افغانستان به ارزش 49 میلیون دالر در بازارهای جهانی

وزارت صنعت و تجارت از صادرات ۶۷ تُن زعفران...

مس عینک بدون آسیب به آثار باستانی استخراج می‌شود

ژائو شنگ، سفیر چین در دیدار با خیرالله خیرخواه،...

اقتصاد مخرج مشترک صلح افغانستان و منطقه

صلح و اقتصاد محور دیدار وزرای خارجه افغانستان و ترکمنستان

وزیر خارجه ترکمنستان برای رایزنی با مقامات افغان در باره مسایل مربوط به انرژی، صلح و اقتصاد در رأس یک هیئت عالی رتبه وارد هرات شد.

«رشید مردوف» وزیر خارجه ترکمنستان روز شنبه (15 جوزا) برای دیدار با «حنیف اتمر» همتای افغان خود وارد هرات شد.

در این نشست علاوه بر وزیران خارجه افغانستان و ترکمنستان، «اجمل احمدی» سرپرست بانک مرکزی، «هارون چغانسوری» وزیر معادن و پترولیم، «داود نورزی» رئیس شرکت برق افغانستان و شمار دیگری از مقامات ارشد دولت افغانستان و ترکمنستان حضور داشتند.

 اتمر در آغاز این نشست گفت که برنامه سفر وزیر خارجه ترکمنستان به افغانستان دو روزه خواهد بود و مردوف قرار است در جریان دیدارها و نشست‌های جداگانه خویش در باره برخی مسایل مهم دوجانبه از جمله صلح و امنیت در افغانستان بحث و تبادل‌نظر کند.

وزیر خارجه افغانستان افزود که صادرات برق ترکمنستان به هرات، صادرات سنگ مرمر هرات به ترکمنستان، پروژه‌ «تاپی»، خط آهن مشترک میان افغانستان و ترکمنستان، راه ترانزیتی لاجورد و تجارت و ترانزیت میان دو کشور، محورهای اساسی گفت‌وگوها میان مقامات دو کشور خواهد بود.

به گزارش «هشت صبح»، وزیر خارجه ترکمنستان نیز بدون ارائه جزئیات درباره برنامه سفرش گفت که در این دیدارهای مشترک درباره هفت مسئله مهم و اساسی بحث و تبادل‌نظر خواهد شد.

مردوف افزود که اساس گفت‌وگوهای دوجانبه تصمیمات روسای جمهوری ترکمنستان و افغانستان است.

وزیر خارجه ترکمنستان درحالی سفر خود به افغانستان را از هرات آغاز کرده که طی چند سال اخیر، روند کاری خط لوله انتقال گاز ترکمنستان از طریق افغانستان به هند و پاکستان موسوم به «تاپی» به کندی پیش رفته و براساس وعده‌های اشرف غنی، این خط لوله باید سال گذشته به هرات می‌رسید اما تاکنون کار عملیاتی آن در خاک افغانستان کلید نخورده است.

این در حالی است که کشور چین نیز پیشتر همزمان با خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان خواستار مناسبات نزدیک با افغانستان شد.

«آسوشیتدپرس» با اشاره به نشست سه‌جانبه وزرای خارجه چین، افغانستان و پاکستان نوشت که پکن همزمان با خروج نظامیان آمریکایی و ناتو برای گسترش نفوذش در منطقه خواستار مناسبات نزدیک امنیتی و اقتصادی با افغانستان است.

«وانگ یی» وزیر خارجه چین در آن نشست گفت که سه کشور برای تامین منافع افغانستان و کشورهای همجوارش « به تقویت ارتباطات و همکاری‌ها نیاز دارند» و بر تمایل پکن برای گسترش پروژه «یک کمربند، یک راه» به افغانستان تاکید کرد.

پیش از این نیز نشریه اکونومیست نوشته بود که چین از نفوذ روزافزون در افغانستان برخوردار بوده و طی سه سال گذشته ارتباطات این کشور با طالبان به طور چشمگیری رشد کرده است. این نشریه افزود که نمایندگان طالبان به شدت می‌خواهند از نظر سیاسی و اقتصادی از طرف این غول اقتصادی آسیا به رسمیت‌ شناخته‌ شوند و بنابراین از طرح‌های چین برای ساخت بزرگراه‌ها در افغانستان حمایت می‌کنند.

اشتراک گذاری

Dunia
Duniahttp://dunia.af/
روزنامه دنیا، انعکاس‌دهندۀ حقایق