خبرهای مرتبط

جمع

پارلمان بریتانیا طرح اخراج پناهجویان به رواندا را تصویب کرد

پارلمان انگلیس پس از ماه‌ها کشمکش، طرح جنجالی اخراج...

د افغان ښځو د پیاوړتیا په موخه د کډوالۍ د نړۍوال سازمان هڅې

د کډوالۍ نړيوال سازمان وايي، په څه کم څلورو...

صادرات 67 تُن زعفران افغانستان به ارزش 49 میلیون دالر در بازارهای جهانی

وزارت صنعت و تجارت از صادرات ۶۷ تُن زعفران...

مس عینک بدون آسیب به آثار باستانی استخراج می‌شود

ژائو شنگ، سفیر چین در دیدار با خیرالله خیرخواه،...

ترامپ: می‌خواستیم بگرام را نگه‌داریم و پنج پایگاه دیگر را با بمب از بین ببریم

دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهور پیشین آمریکا، در تازه‌ترین سخنان خود درباره افغاستان و خروج آمریکا و متحدانش از آن کشور گفته است که قرار بود «پنج پایگاه نظامی آمریکا در افغانستان را با بمب از میان ببرند و پایگاه بگرام را به دلیل نزدیکی به چین، تا سالهای طولانی نگهدارند.»

به گزارش بی‌بی‌سی، رئیس جمهور سابق آمریکا شنبه (5 میزان)، از جو بایدن رئیس جمهوری فعلی آمریکا و نحوه خروج کشورش از افغانستان شدیدا انتقاد کرد و آنرا را وحشتناک‌ترین نمایش بی‌کفایتی خواند. آقای ترامپ این سخنان را در یکی از تجمعات انتخاباتی هرشل واکر از متحدان آقای ترامپ که تلاش دارد تا وارد سنا شود، اظهار می‌کرد.

آقای ترامپ گفت: «ما آن‌جا پایگاه بزرگ و زیبایی داشتیم که میلیاردها دالر هزینه ساختش شده بود و یک شبه بدون این‌که چراغ‌ها را خاموش کنیم، از آن‌جا بیرون شدیم» او هم‌چنین افزود: «می‌دانید حالا کی به همه‌‌ی تجهیزات نظامی ما در آن‌جا نگاه می‌کند و آن‌ها را در کنترول دارد؟ چین». آقای ترامپ می‌گوید که دولت بایدن تجهیزات نظامی با ارزش حدود ۸۵ میلیارد دالر را در افغانستان رها کرده است.

آقای ترامپ با اشاره به توافق دوحه با طالبان و گفت‌وگوی خودش با عبدالغنی برادر، معاون نخست وزیر طالبان گفت: «من به عبدال [عبدالغنی برادر] گفتم که نمی‌توانی سرباز ما را بزنی، چنان بزنمتان که هیچ‌گاه ندیده باشید، او متوجه این بود.» در ۱۸ ماه، یک سرباز آمریکایی کشته نشد. «آن‌ها [طالبان] به ما گوش می‌دادند.»

آقای ترامپ گفت که قرار خروج چنین نبود که نظامی‌ها اول خارج شوند و شهروندان ما آن‌جا بمانند. آقای ترامپ گفت که در آخرین روزهای خروج، ۱۳ سرباز آمریکایی جان‌شان را از دست دادند. او دلیل مرگ سربازان آمریکایی را «شیوه اشتباه خروج» از افغانستان دانست.

آقای ترامپ در مورد برخی از افغان‌هایی که از سوی نیروهای آمریکایی خارج شدند گفت که شماری از این افراد واجد شرایط خروج نبودند و از زمان آمدن به آمریکا مرتکب جرایمی شده‌اند.

این در حالی است جو بایدن انتقادهای گسترده از تصمیم خود را رد کرده و گفته است که ابدا قصد نداشت پس از ۲۰ سال جنگ، یک نسل دیگر از آمریکایی‌ها را به آن کشور اعزام کند.

آقای بایدن در پاسخ به انتقادها در مورد خروج از افغانستان قبلا گفته بود که دونالد ترامپ رییس جمهوری سابق با طالبان معامله کرده و به توافقی رسیده بود و او بعد از ورود به کاخ سفید، دو گزینه داشته است: پای‌بند ماندن به توافق ترامپ با طالبان یا شدت دادن جنگ و اعزام هزاران نیرو به افغانستان که او گزینه اول را انتخاب کرد.

دونالد ترامپ، در ماه جنوری زلمی خلیل‌زاد را به عنوان نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان تعیین کرد و او مامور شد تا با طالبان مستقیم گفت‌وگو کند. آقای خلیل‌زاد بدون دخیل ساختن دولت افغانستان با گروه طالبان توافقی را امضا کرد که در آن تاریخ خروج مطلق آمریکا از افغانستان تعیین شده بود. از آن به بعد روند گفت‌وگوی نافرجام میان دولت افغانستان و گروه طالبان آغاز شد.

طالبان در ۱۵ اگست وارد کابل شدن و دولت و نظام مورد حمایت آمریکا فروپاشید.

تصویری از آخرین سرباز امریکایی که میدان هوایی کابل را ترک نمود

اشتراک گذاری

Dunia
Duniahttp://dunia.af/
روزنامه دنیا، انعکاس‌دهندۀ حقایق