خبرهای مرتبط

جمع

جنرال مکنزی: با حفظ نیروها در افغانستان، در امنیت بودیم

فرماندۀ پیشین ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا اعلام کرد...

خيبر پښتونخوا: ورښتونو کې د ماشومانو په ګډون ۸ تنه مړه شوي

پاکستاني چارواکي وايي په خیبر پښتونخوا ایالت کې د...

دانشجویان افغان از عدم تمدید روادید تحصیلی هند انتقاد کردند

همزمان با انتقاد دانشجویان هند از عدم تمدید روادید...

کاهش کمک‌ها و ابتلای سه میلیون کودک به سوءتغذیه در افغانستان

سازمان جهانی غذا با ابراز نگرانی از شرایط افغانستان...

شورۀ سر چیست و چگونه کنترول می‌شود؟

به گزارش وبسایت سلامت، محمدرضا قاسمی، داکتر ایرانی با بیان اینکه شوره سر واژۀ کلی است که ما به کار می بریم و علت‌های زیادی در بروز و تشدید آن دخیل است، افزود: شورۀ سر، ماحصلِ رشد یک میکروب طبیعی پوست به اسم مالاسزیا است که روی پوست سر رشد می‌کند و مواد اسیدی تولید می‌نماید که باعث ایجاد سرخی در پوست می‌گردد، چون این میکروب، چربی دوست است و پوست سر نیز پوست بسیار چرب می‌باشد، از این بیماری به اسم درماتیت سبورئیک یاد می‌شود. این بیماری بیش‌تر در پوست سر ابروها و داخل گوش را درگیر می‌کند و بیشتر در سن بلوغ خودش را نشان می‌دهد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم صحی ایران در ادامه افزود: شورۀ سر غیر از شورۀ چرب، شورۀ خشک نیز است که این‌ها می‌تواند در بیماری‌هایی که پوست سر را خشک می‌کنند همچون کم کاری تیرویید و تعریق بیش‌تر  شود و یا در خانم‌هایی که حالت رنگی شدید و پوسته پوسته روی سرشان ایجاد می‌شود که آن شوره خشک است.

وی در ادامه بیان کرد: بسته به نوعِ حساسیت‌های افراد، ما شاهد شورۀ سر هستیم. آلرژی و حسایت می‌تواند ارثی باشد، پس در نتیجه می تواند شورۀ سر هم ارثی باشد؛ اما شورۀ سر از نوع چرب، معمولا پایه جنتیکی ندارد و چون میکروب طبیعی است ما نمی‌توانیم آن را ریشه کن کنیم. از این رو، در شوره‌های چرب، هدف ما، کنترول کردن و درمان آن است که راه‌های درمان شورۀ سر را داکتر متخصص تشخیص می‌دهد و فرد حتما باید به داکتر مراجعه کند.

قاسمی در ادامه تصریح کرد: در نوع شورۀ چرب ممکن است چربی ناحیه‌های مختلف سر متفاوت باشد و در نتیجه شدت شوره هم متفاوت است. کسی که جلوی سرش را دستکاری می‌کند، تحریک چربی‌ها را بیش‌تر می‌کند.

این متخصص پوست و مو در پایان اظهار داشت: درماتیت سبورئیک چرب، پوست را درگیر می‌کند، و داخل ابرو، خط خنده، شیار کنار بینی و… این موارد همه یک نوع از شورۀ چرب هستند که درمان آن‌ها یکی است.

اشتراک گذاری

Dunia
Duniahttp://dunia.af/
روزنامه دنیا، انعکاس‌دهندۀ حقایق