خبرهای مرتبط

جمع

چین خواستار افزایش سرمایه‌گذاری در بخش معادن افغانستان شد

سفیر حکومت طالبان در پکن اظهار داشت چینی‌ها خواستار...

تمدید ۲ ماهۀ کارت پی‌.او‌.آر پناه‌جویان افغان در پاکستان

پاکستان اعتبار کارت اثبات ثبت نام (پی‌.او‌.آر) پناه‌جویان افغان...

جنرال مکنزی: با حفظ نیروها در افغانستان، در امنیت بودیم

فرماندۀ پیشین ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا اعلام کرد...

خيبر پښتونخوا: ورښتونو کې د ماشومانو په ګډون ۸ تنه مړه شوي

پاکستاني چارواکي وايي په خیبر پښتونخوا ایالت کې د...

رهبری نهادهای امنیتی به مجلس خواسته می‌شوند

مجلس نمایندگان از تشدید جنگ‌ در کشور به شدت ابراز نگرانی کرده می‌گوید که صلح ناقص خلیل‌زاد افغان‌کشی به راه انداخته است.

به گزارش خبرگزاری جمهور؛ میر رحمان رحمانی، رییس مجلس نمایندگان در نشست عمومی روز چهارشنبه (23 میزان) این مجلس با اشاره به این‌که جنگ فعلی حکومت و طالب در واقع جنگ حق بر باطل است، گفت: “طالبان به شکل ظالمانه جنگ را در هلمند آغاز کرده‌اند و هرچه زودتر به این جنگ خاتمه دهند.”

آقای رحمانی به کمیسیون امنیتی و دفاعی هدایت داد که رهبری سکتور امنیتی را در یک جلسه فوق‌العاده استجواب کرده و تأکید ورزند تا آنها جنگ هلمند را مهار کنند.

شنکی کروخیل، دیگر عضو مجلس هم گفت که وضعیت هلمند قابل نگرانی است. پاکستانی‌ها مستقیماً آمده در هلمند می‌جنگند. امریکا نیروهای خود را بیرون می‌کشد؛ اما افغان‌کشی را در افغانستان به راه انداخته است.

خانم کروخیل افزود که مجلس باید به کانگریس امریکا نامه بفرستد و بخواهد که بر حکومت ترامپ فشار بیاورد تا طالبان را به آتش‌بسی که در توافقنامه صلح دوحه متعهد شده‌اند، عمل کنند.

به گفته او، پاکستان زیر نام صلح، برنامه سقوط نظام را روی دست دارد و خاموشی پارلمان در این رابطه جنایت و خیانت است.

بلقیس روشن دیگر عضو مجلس هم گفت که اگر امریکا نوکران طالب خود را در نتیجه روند صلح با دولت یکجا کند “صد در صد نوکران داعشی خود را برای جنگ تقویت می‌کند”؛ زیرا امریکا نمی‌خواهد در افغانستان امنیت تامین گردد.

او با اشاره به کشتار طالبان در هلمند، تأکید کرد که مجلس نباید در روند صلح خاموش باشد و باید حد اقل مسئولیت خود را در این خصوص انجام دهد.

محمدعلی‌اخلاقی دیگر عضو مجلس هم گفت که رهبران طالبان به صلح معتقد نیستند و یک گام از مفکوره‌های اولی‌شان عقب نمی‌نشینند. آنان، خواست‌های مردم افغانستان را نادیده می‌گیرند و گفتگوهای صلح به نتیجه نخواهد رسید.

آقای اخلاقی تأکید کرد که طالبان فریب خورده‌اند و اگر تا کمتر از 20 روز دیگر که به انتخابات امریکا مانده، صلح نکنند، دیگر امریکا به این گروه چراغ سبز نشان نخواهد داد، چه ترامپ برنده شود و یا نشود؛ بناً طالبان پس از آن برای همیشه در کوه‌ها خواهند بود و دهشت افگن، و قاتل مردم افغانستان باقی خواهند ماند.

فکوری بهشتی هم گفت که صلح خلیل‌زاد به حدی جنگ را تشدید بخشیده که کسی در خانه خود امنیت ندارند. یک روز سر این مسئله بحث شود. در یک روز ده‎ها نفر نظامی و غیر نظامی کشته و یا زخمی می‌شوند. باید مجلس راه حل بسنجد.

کمال ناصر اصولی هم خاطر نشان کرد که طالبان زیر نام حمایت از اسلام به جنگجویان خود انگیزه جنگی می‌دهد؛ در حالی که در جنگ هلمند سرمایه ملی و امکانات عامه را چور و چپاول کردند و دیگر باید دست از این ادعای کاذب بردارند و به صلح بپیوندند.

این در حالی است که طالبان مسلح پنج روز پیش حملات تهاجمی را بر هلمند آغاز کردند و بخش‌های شهر لشکرگاه را تصرف کردند. امریکا این اقدام طالبان را خلاف توافقنامه صلح دوحه خواند و نیروهای امریکایی چندین عملیات هوایی را بر جنگجویان طالبان در هلمند انجام دادند.

اشتراک گذاری

Dunia
Duniahttp://dunia.af/
روزنامه دنیا، انعکاس‌دهندۀ حقایق