خبرهای مرتبط

جمع

چین خواستار افزایش سرمایه‌گذاری در بخش معادن افغانستان شد

سفیر حکومت طالبان در پکن اظهار داشت چینی‌ها خواستار...

تمدید ۲ ماهۀ کارت پی‌.او‌.آر پناه‌جویان افغان در پاکستان

پاکستان اعتبار کارت اثبات ثبت نام (پی‌.او‌.آر) پناه‌جویان افغان...

جنرال مکنزی: با حفظ نیروها در افغانستان، در امنیت بودیم

فرماندۀ پیشین ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا اعلام کرد...

خيبر پښتونخوا: ورښتونو کې د ماشومانو په ګډون ۸ تنه مړه شوي

پاکستاني چارواکي وايي په خیبر پښتونخوا ایالت کې د...

عفو بین‌الملل خواستار تحقیق جنایات در افغانستان شد

سازمان عفو بین‌الملل در واکنش به آغاز تحقیق از سوی محکمه بین‌المللی جزایی گفته است که مردم از مدت‌ها در افغانستان در این انتظار بوده‌اند که عدالت در کشور‌شان برقرار شود.

به گزارش رادیو آزادی، یمینی میشرا مسئول بخش جنوب آسیا در سازمان عفو بین‌الملل دیروز (۱۱ عقرب) گفت که انجام اینگونه تحقیقات، تا اندازۀ امیدواری را برای مردم ایجاد می‌کند که قربانی جنایت‌های به گفتۀ او انجام شده از سوی امارت اسلامی و شبکه حقانی بوده‌اند.

به باور میشرا، سارنوالان محکمۀ بین‌المللی جزایی نیاز دارند تا با استفاده از فرصت در مورد جنایت‌های جنگی انجام شده توسط تمامی جوانب در افغانستان تحقیق کنند.

آی‌سی‌سی یعنی محکمه بین المللی جزایی که در هاگ مستقر است، دوشنبه اعلام کرد که این محکمه برای دفتر لوی سارنوال صلاحیت داده تا تحقیق در مورد جنایت‌ها و جرایم جنگی بر ضد بشریت را در افغانستان از سر گیرد.

یمینی میشرا بین‌الملل گفته است که با آغاز تحقیق، نیاز است تا دفتر لوی سارنوالی بر همان راهبرد بازنگری کند که در مورد قربانیان مشخص غور می‌کند.

به گفتۀ میشرا، پس از این مسئله بودجه نمی‌تواند توجیه شود زیرا او به این باور است که پارسال با دفتر سارنوال محکمۀ بین‌المللی جزایی کمک‌های قابل توجه مالی صورت گرفته بناءً یک مقدار از این پول باید برای تحقیق در مورد افغانستان اختصاص یابد.

در ۲۷ سپتمبر سال گذشته، کریم خان، سارنوال محکمۀ بین‌المللی جزایی اعلام کرد که این محکمه برای تحقیق درمورد جرایم انجام شده از سوی امارت اسلامی و شاخۀ خراسان گروه دولت اسلامی معروف به داعش درخواست کرده و به بررسی جرایم ادعا شده که نیروهای آمریکایی و نظامیان حکومت پیشین افغانستان را متهم می‌کند، اولویت می‌دهد.

محکمه بین‌المللی جزایی در سال ۲۰۰۲ میلادی ایجاد شد و در مورد جرایم جنگی در کشورهای مختلف که توانایی تحقیق یا اراده برای آنرا ندارد، بررسی‌ها را انجام می‌دهد.

افغانستان در سال ۲۰۰۳ عضویت این محکمه را به دست آورد.

اشتراک گذاری

Dunia
Duniahttp://dunia.af/
روزنامه دنیا، انعکاس‌دهندۀ حقایق